Ondersteunings consulent


 Mensen die leven met of na kanker ervaren vaak ingrijpende, soms blijvende gevolgen van hun ziekte en behandeling. 

Als  oncologiefysiotherapeut zie ik veel mensen die na hun behandeling tegen de kanker het gevoel hebben dat ze in een diep gat vallen. Alles was gericht op overleven, de behandelingen doorstaan. Wanneer dat achter de rug is en het leven weer opgepakt zou kunnen worden,  blijken er toch nog soms problemen te zijn of ontstaan er problemen die het gevolg zijn van wat er allemaal gebeurd is. Deze problemen kunnen op allerlei vlakken zijn. Denk aan lichamelijke problemen maar zeker ook aan niet-medische problemen zoals vermoeidheid, emoties, relaties, seksualiteit en werk. 

 

Als Ondersteuningsconsulent Oncologie ben ik een speciaal opgeleide zorgverlener met veel kennis over de invloed die de ziekte kanker kan hebben op het dagelijks leven van u als patiƫnt en uw naaste.

Ik kan een vast aanspreekpunt zijn en kan ondersteunende nazorg en begeleiding bieden wanneer er klachten ontstaan als gevolg van de eerder doorstane behandeling wanneer de medische behandeling is gestopt.

Daar waar nodig kan ik sneller en gerichter doorverwijzen naar gespecialiseerde hulpverleners, dankzij een grote kennis van het oncologisch netwerk. Zo kan ik ook fungeren als schakel tussen het ziekenhuis met zijn specialisaties en uw huisarts of andere hulpverleners wanneer het traject in het ziekenhuis grotendeels achter de rug is. 

Samen met u wil ik graag kijken waar u behoefte aan heeft en de brug slaan naar diegene die u verder kunnen helpen naar herstel.